Hlavní obsah

Hromadná nehoda ochromila dálnici D1

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Počasí opět decimuje republiku. Na silnicích od brzkého rána vzniká námraza, kterou řidiči tradičně nejsou schopni zvládnout. Počet nehod lze počítat na desítky. Hromadná nehoda ochromila i nejfrekventovanější dálnici D1 z Prahy do Brna.

Foto: Miroslav Sixta

Hurvínek v Dobrušce.

Článek

Na 140. kilometru dálnice D1 ve směru na Brno havarovalo kolem půl sedmé šest osobních aut. Nehoda se podle prvních informací obešla bez zranění, sdělil dispečer Centra dopravních informací.

Dálnice na Brno zůstala podle dispečera průjezdná, provoz na místě havárie je však omezen. Tvořily se tam dlouhé kolony.

Na dálnici D1 se stalo ráno také několik nehod mezi 70. a 90. kilometrem. Kolem 06:00 se na 84. kilometru ve směru na Prahu srazil autobus, dvě dodávky a nákladní automobil. Zasahovali hasiči z Humpolce. Jedna osoba z autobusu utrpěla lehké zranění. Policie uvažovala o uzavření dálnice, dopravu však nakonec vedou přes parkoviště u hotelu Melikana. Tvoří se kolony.

Na většině území mrholí a silnice namrzají. Lehčí nehoda je hlášená také na silnici Svitavy - Vysoké Mýto, kde na silném náledí srazilo osobní auto s autobusem. V Praze 9 zase havaroval další autobus.

Na území Moravy jsou četné sněhové přeháňky přecházející v déšť, hlásí ABA. Mrholí podle ní na území Karlovarského, Libereckého, Královéhradeckého a Pardubického kraje, v Děčíně a Trutnově se tvoří náledí.

Reklama

Výběr článků

Načítám