Hlavní obsah

Hromadná nehoda celé odpoledne blokovala D1, kolony stále nemizí

Aktualizováno

Dálnice D1 na 217. kilometru u Rousínova na Vyškovsku se stala v pátek odpoledne místem hned několika závažných nehod, a to v obou směrech. Šest Poláků se zranilo v havarovaném mikrobusu, jedna žena těžce, podle dostupných informací přišla o nohu.

Článek

Vrtulník ji transportoval do Fakultní nemocnice Brno. Dvě související nehody v obou směrech zablokovaly dopravu na dálnici na dlouhé desítky minut. Oba směry jsou již průjezdné a následky nehod jsou odstraněny, kolony se však na místě stále tvoří, zejména ve směru na Brno. Od 201. do 212. kilometru se auta pohybují jen pomalu, uvedl dispečer Ústředního automotoklubu (ÚAMK).

Složitou situaci na dálnici odstartoval krátce po 13:00 požár osobního auta ve směru na Vyškov. Když řidič viděl plameny šlehající z motoru, zastavil v odstavném pruhu a utekl.

Požáru si podle mluvčího hasičů Jaroslava Haida všiml řidič auta odtahové služby, který jel v protisměru. Zastavil, chtěl vystoupit, přeběhnout dálnici a pomoci s hašením. V tu chvíli však do jeho auta narazil polský mikrobus, jehož řidič se zřejmě plně nevěnoval řízení.

V mikrobusu bylo devět Poláků. "Do zdravotnických zařízení ve Vyškově a v Brně jsme postupně po ošetření v terénu odtransportovali celkem šest zraněných, zejména se středně těžkými zraněními," uvedl mluvčí jihomoravské záchranky Radek Turin.

V obou směrech se hned po nehodě začaly tvořit kolony dlouhé až několik kilometrů. Ve směru na Brno policie dopravu odkláněla na 226. kilometru.

Nová nehoda je hlášena na 66. kilometru ve směru na Brno. Srazila se tu čtyři auta. Uzavřen je levý pruh dálnice, informovalo ÚAMK.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám