Hlavní obsah

Hrobník opět usvědčen z usmrcení ženy na hřbitově

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Osmiletým trestem vězení opět potrestal pražský městský soud hrobníka Jana Kříže, který podle verdiktu před deseti lety znásilnil a usmrtil padesátiletou Alenu Šedivou na Vinohradském hřbitově. Tělo se však nikdy nenašlo, proto nemohl být loni v srpnu ani nyní v úterý odsouzen za vraždu.

Foto: Eva Pakandlová

Příprava těsta

Článek

"Důkazy dohromady tvoří uzavřený řetězec," zdůvodnil soudce Dušan Paška verdikt, podle nějž Kříž ženu jednoznačně usmrtil. Nepodařilo se ale zjistit, jak to udělal.

Státní zástupce Radek Klvaňa i obhájce Miloš Červinka zváží opětovné odvolání k Vrchnímu soudu v Praze. Právní zástupce Kříže se totiž domnívá, že pro odsouzení jeho klienta chybějí důkazy.

Ženu naposledy viděli její přátelé v roce 1993 odcházet z hospody v Křížově doprovodu. Manžel později nalezl v blízkosti hřbitova džíny své ženy se stopami krve dvou různých osob - tedy ženiny a pak stejné skupiny, jakou má Kříž.

Spoluvězeň svědčil proti němu

Čtyřiapadesátiletý hrobník se nejprve přiznal, že do ženy strčil a ona se při pádu uhodila do hlavy. Tělo údajně hodil do kontejneru na zvadlé květiny. Následně však svou výpověď popřel. Kriminalisté se domnívají, že tělo spálil v krematoriu, protože podle svědectví jeho bývalého spoluvězně prohlásil, že není problém dát k nebožtíkovi do rakve ještě jedno tělo a obě spálit.

Hrobník z pražského hřbitova byl již v minulosti trestán za loupeže a nedovolené ozbrojování kvůli jeho sbírce zbraní. Soudu tvrdil, že zbraně jsou jeho koníček, ale údajně nevěděl, že musí vlastnit také zbrojní průkaz.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám