Hlavní obsah

Hra začíná, napsal stalker exmilence a tři měsíce ji šikanoval

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Klatovy

Výhrůžky, špehování, vydírání a nakonec i ničení majetku. To všechno zažívala 37letá Martina z Klatovska po rozchodu s o rok mladším Davidem Jakoubkem. Případ stalkera posedlého bývalou milenkou začal v úterý projednávat Okresní soud v Klatovech.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Obžalovaný David Jakoubek u soudu

Článek

Jakoubek ženě podle státní zástupkyně narušoval soukromí a naháněl strach. Dokonce měl poškodit brzdy a propíchat gumy u jejího auta.

„Pod smyšleným jménem jí posílal esemesky, které psal v ženském rodě a ve kterých vyhrožoval zlámáním kostí v těle nebo zveřejněním intimních fotografií a videonahrávek. Neustále ji také sledoval a psal zprávy na telefon, co právě dělá,“ uvedla žalobkyně.

Byly to šílené tři měsíce. Kam jsem se hnula, byl on. Měla jsem ho pořád v patách
Martina

Ze spisu dále vyplývá, že v rámci šikany například zmáčkl a zalepil zvonek u domovních dveří panelového domu, čímž došlo k nepřetržitému zvonění v bytě ženy, které po několika hodinách ukončil až přivolaný servisní technik. Nelibost s rozchodem dal Jakoubek najevo i tím, že do okna bytu poškozené házel kameny.

„Byly to šílené tři měsíce. Kam jsem se hnula, byl on. Měla jsem ho pořád v patách. Když jsem si šla zakouřit na balkon, hned jsem dostala esemesku, co mám na sobě. Když se to stalo s tím autem a pak mi přišla zpráva, že příště to nebude auto ale můj obličej, dostala  jsem opravdu  strach,“ vypovídala před soudem matka dvou dětí.

Problémy začaly po rozchodu

Přiznala, že s Jakoubkem měla milenecký poměr rok. „Všechny problémy začaly, když jsem to s ním ukončila. Jeho první reakce byla, že všechno řekne manželovi a naše společné intimní fotky vyvěsí ve škole, kam chodí jedna z mých dcer,“ pokračovala žena.

Odcitovala také první výhrůžnou zprávu, kterou jí Jakoubek napsal pod pseudonymem. „Ahoj Martino. Jmenuji se Valérie, přišla jsem se pomstít za Davida. Budu tě sledovat na každém kroku. Hra začíná.“

Jakoubek se u soudu přiznal téměř ke všemu. Popřel pouze to, že by ženě poškodil auto.

„Nevím, co mě to napadlo. Byl jsem zamilovaný. Slibovala mi hory doly a pak mě odkopla. Dostal jsem vztek a z toho vyústily všechny ty věci. Chtěl jsem jí nahnat strach, aby se ke mě vrátila,“ kál se před soudem Jakoubek s tím, že je za své chování připravený přijmout trest.

Soud bude pokračovat výslechy dalších svědků.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám