Hlavní obsah

Hozený kámen rozbil okno rychlíku do Klatov a poranil dítě

• Aktualizováno
Novinky, ČTK, zaš

Rychlík jedoucí z Prahy do Klatov se v neděli stal terčem neznámého útočníka, který na něj poblíž Litic u Plzně házel kameny. Jeden z nich rozbil sklo u kupé, v němž byl střepy zraněn osmiletý chlapec. Případ vyšetřuje policie jako výtržnictví, pachateli hrozí až dva roky vězení, uvedla v pondělí policejní mluvčí Hana Štefflová.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Tržné zranění na hlavě si z nedělní jízdy vlakem odnesl osmiletý chlapec, na kterého dopadly střepy ze dvou vysklených oken u vagónu. Na rychlík jedoucí z Plzně do Klatov totiž v Liticích zatím neznámý pachatel házel kameny.

„Nejprve pachatel proti jedoucímu vlaku hodil neznámý předmět a rozbil okno vedoucí na toaletu. Pak hodil kámen, kterým rozbil skleněnou výplň vagónu, kde seděl nezletilý chlapec,“ řekla Právu policejní mluvčí Hana Štefflová.

„Souprava zůstala stát v Dobřanech na nádraží, provoz na trati nebyl zastaven,“ sdělila mluvčí hasičů Pavla Jakoubková. Pro zraněného chlapce přijela záchranka, která ho odvezla do nemocnice v Klatovech. „Utrpěl středně těžký úraz hlavy,“ potvrdil mluvčí záchranky Václav Ondra. Chlapec už byl propuštěn do domácího ošetřování.

Po pachateli policisté intenzivně pátrají. V případě dopadení mu hrozí za trestný čin výtržnictví až dva roky vězení.

České dráhy vyčíslily škodu na dvacet tisíc korun. Do Klatov navíc musely vypravit náhradní soupravu, která nabrala hodinové zpoždění.

Reklama

Výběr článků

Načítám