Hlavní obsah

Houbař omdlel a čtyři dny ležel v lese na Lounsku

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podbořany

Na hranice svých možností se nedobrovolně dostal 62letý houbař, kterému se udělalo minulý týden v sobotu v lese zle a omdlel. Podle policie tam pak ležel čtyři dny bez jídla a pití, nakonec ale ještě sebral síly a dostal se k hájovně.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Muž vyrazil do lesa na houby v sobotu před týdnem dopoledne. Jel na kole, které nechal u hájovny a pokračoval pěšky. Na výšlapu se mu udělalo ale nevolno a omdlel.

„Na místě zůstal ležet čtyři dny bez jakéhokoli jídla a pití. Teprve ve středu ráno nabral dostatek sil, aby se z lesa dostal. Domů ho pak odvezl jeho známý, který ho viděl u zmíněné hájovny,” popsala v pátek mluvčí policie Miroslava Glogovská.

Na Vyškovsku patnáct hodin pátrali po houbaři, v lese přečkal dvě chladné noci

Domácí

Policie se o pohřešovaném dozvěděla od jeho příbuzných až v úterý podvečer, původně se totiž domnívali, že muž je u známého. Policisté tak po něm začali pátrat a ve středu dopoledne jim příbuzní sdělili, že už se našel.

„Těžce dehydrovaného jej přivolaná sanitka převezla do nemocnice,” sdělila mluvčí.

Houbaře oživovali po pádu z dvaceti metrů

Krimi

Policisté v souvislosti s případem připomněli, že lidé mají před návštěvou lesa pečlivě vážit své možnosti zejména ve vztahu k aktuálnímu zdravotnímu stavu a věku. Rovněž je důležité mít s sebou nabitý mobilní telefon.

Z informací policie o době strávené v lese vyplývá, že se muž musel dostat na samotnou hranici přežití. Zatímco bez jídla může člověk vydržet několik týdnů, nedostatek vody krátí šance na přežití mnohem rychleji. Běžně odborníci uvádějí, že žíznit lze maximálně dva až tři dny, vyšší odhady hovoří o nejvíce týdnu. Bez vody hrozí člověku dehydratace a smrt.

Reklama

Související články

Srážky pomohly. Rostou

Vydatné deště, které v posledních týdnech nabraly na intenzitě, houbám svědčí. I když houbařská sezona letos ještě pořádně nezačala, v lesích či na loukách už...

Výběr článků

Načítám