Hlavní obsah

Hořící stromky a svícny: štědrodenní požáry odneslo pětkrát víc lidí než loni

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na Štědrý den zaznamenali hasiči v Česku 46 požárů. Nikdo při nich nezemřel, celková předběžná škoda dosáhla 3,4 milionu korun. Je to podobná bilance jako 24. prosince loni, kdy bylo o jeden požár méně, rovněž byly bez obětí a celková škoda byla stejná. Výrazně se ale zvýšil počet zraněných.

Foto: HZS Praha

Požár na Štědrý den v Praze 5

Článek

Loni se během požárů na Štědrý den zranili čtyři lidé, letos jich bylo 21. O bilanci v sobotu informovala mluvčí hasičů Nicole Studená.

Nejvíc požárů bylo na Štědrý den v Moravskoslezském kraji a v Praze, v obou krajích vyjeli hasiči shodně k šesti požárům. Naopak zcela bez požárů se Štědrý den obešel v Olomouckém kraji.

Muž na Uherskohradišťsku odhodil žhavý popel do popelnice, shořela mu část střechy

Krimi

Některé požáry byly typicky vánoční. Například v pátém patře domu ve Varnsdorfu začalo hořet od svíčky na adventním věnci. Záchranáři museli ošetřit dva lidi.

V jednom z bytů v Hradci Králové vznikl požár od prskavky na vánočním stromečku. Také v tomto případě záchranáři ošetřovali dva lidi, kteří se nadýchali kouře.

Foto: HZS Ústeckého kraje

Záchranáři po požáru ve Varnsdorfu, kde hořelo od svíčky na adventním věnci, ošetřili dva lidi.

Prskavka byla rovněž příčinou požáru ve 14. patře budovy ve Frýdku-Místku.

Hasiči na Štědrý den zasahovali také u 66 dopravních nehod a vyjížděli ke 158 případům takzvané technické pomoci. Celkem v pátek registrovali 320 událostí.

Počty a následky požárů na Štědrý den 

24. prosince201920202021
požáry474546
škoda ( v mil. Kč)3,73,43,4
usmrceno010
zraněno8421

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám