Hlavní obsah

Hodil vejce po Babišovi, od úřadu dostal trest

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Muž, který v srpnu na předvolebním mítinku hodil vejce po premiérovi Andreji Babišovi (ANO), byl správním orgánem potrestán pokutou za přestupek proti občanskému soužití. Na dotaz Novinek to v úterý řekl Jan Dvořák z Obecního úřadu Průhonice, který záležitost řešil.

Foto: Jan Daněk, Novinky

Andrej Babiš

Článek

„Případem hozeného vejce na autogramiádě se přestupková komise zabývala. Věc přestupku proti občanskému soužití byla řešena příkazem se správním trestem pokuty, již nabyla právní moci,“ uvedl Dvořák.

Po Babišovi při autogramiádě v Průhonicích někdo hodil vejce

Domácí

Podle něj lze za přestupek uložit pokutu ve výši až 20 tisíc korun. Přesnou částku úřad sdělit nesmí, ale podle Dvořáka byla pokuta uložena ve „velmi spodní hranici“.

Babiš se se svými příznivci sešel 7. srpna v Průhonicích, kde také žije. Šlo o předvolební setkání spojené s autogramiádou jeho knihy. Poklidnou akci ovšem narušili odpůrci proticovidových opatření, z nichž jeden po premiérovi hodil vejce.

Podle tehdy zveřejněných videozáznamů vejce zasáhlo člena ochranky, který stál přímo u premiéra. Ten pak Babiše odvedl do bezpečí.

Policie člověka, který vejce hodil, zadržela i spolu s dalším člověkem. Oba byli podezřelí z přestupku, ale k potrestání úřadu byl předán jen muž, který vejce hodil. Po incidentu přijeli na místo další policisté, kteří dohlíželi na pořádek. Premiér nakonec zvolil bezpečnější prostor v průhonickém bistru.

Reklama

Výběr článků

Načítám