Hlavní obsah

Hloupá zábava: V dálničním tunelu u Ostravy explodovala další petarda

Právo, hon
Ostrava

Případ další exploze v dálničním tunelu u Ostravy vyšetřuje od čtvrtka ostravská policie. Dosud neznámý pachatel vyhodil výbušný předmět nejspíš z tmavého vozidla BMW, které tunelem projíždělo. V krátké době jde už o druhý podobný případ. Policie varuje, že podobné jednání by mohlo způsobit i vážnou tragédii.

Exploze v klimkovickém tunelu. Archivní videoVideo: Policie ČR

 
Článek

K prvnímu výbuchu petardy vyhozené z okna jedoucího auta došlo na stejném místě už 30. ledna, kdy předmět vybuchl těsně před projíždějícím autobusem. [celá zpráva]

Tentokrát byl scénář podobný.

„Vyhozená petarda se po dopadu na zem chvíli kutálela a poté vybouchla. Samotný výbuch nastal v době po průjezdu několika vozidel, přičemž minimálně dvě následně jedoucí vozidla musela zpomalit vzhledem k explozi a následnému dýmu,“ uvedla krajská policejní mluvčí Soňa Štětínská.

V dálničním tunelu bouchla petardaVideo: Policie ČR

Událost zaznamenala kamera umístěná v tunelu. Policisté nyní pátrají po všech řidičích, kteří v inkriminovanou dobu projížděli po dálnici, popřípadě zastavili na benzínové čerpací stanici situované za tunelem. Pátrají i po vozidle BMW tmavé barvy.

„Řidiči jedoucí směrem na Brno, ale i v opačném směru a jejich spolujezdci mohou jakékoliv informace k události, zejména k vozidlu BMW a jeho osádce, zavolat policistům dálničního oddělení Ostrava na telefon 974 722 761. Informace je možné také sdělit na kterékoli policejní služebně nebo na bezplatné policejní lince 158,“ dodala mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám