Hlavní obsah

Hlídka se nestačila divit, opilec nadýchal 7,5 promile

Třebíč

Šokujících 7,48 promile alkoholu nadýchal policistům 29letý muž, který o víkendu v obci nedaleko Třebíče napadal svoji blízkou příbuznou. S mužem nebyla příliš řeč, a tak ho policisté převezli na záchytku k vystřízlivění.

Foto: Jiří Forman, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Hlídka přijela k domu v sobotu na telefonické oznámení a v obytné části našla jen ženu bez zranění. Podezřelého zakrátko našli popíjet ve sklepě, kam se odebral poté, co nejprve ženě vulgárně nadával, pak ji lidově řečeno chytil za flígr. Tím s agresí skončil a odebral se „ke zdroji“.

„Muž nadýchal 7,48 promile. Policisté ho odvezli na záchytku do Jihlavy,“ konstatovala mluvčí policie Jana Kroutilová.

Lékaři považují za vážnou otravu alkoholem už stav, kdy člověk nadýchá přes tři promile alkoholu, od čtyř promile jde o riziko smrtelné otravy.

Žena měla pět promile

Loni v květnu policisté na Prostějovsku naměřili opilci 5,32 promile alkoholu v dechu, který psychicky i fyzicky napadal v obci na Prostějovsku svou o 11 let starší družku. [celá zpráva]

V listopadu pak řešili pražští strážníci opilou matku se dvěma syny. Vydala se cestovat pražským metrem, ale nezvládla ani vystoupit z vagónu. Záchranáři ji tak museli převézt na záchytnou stanici. Naměřili jí pět promile. [celá zpráva]

BEZ KOMENTÁŘE: Opilá matka cestovala se svými synyVideo: MP Praha

Reklama

Výběr článků

Načítám