Hlavní obsah

Hledaný muž schytal v brněnském bistru pivní sprchu, při rvačce pak kopl strážníka

Novinky, kub
Brno

Návštěvník bistra u brněnského hlavního nádraží hodil v úterý po procházejícím muži sklenici piva, načež se strhla krvavá bitka. Šarvátku řešili strážníci, kteří ve čtvrtek zveřejnili záběry zachycující část incidentu. Při řešení případu došlo i k napadení strážníka, kterého jeden z mužů nakopl. Jak se posléze ukázalo, byl tento člověk celostátně hledaný.

Celostátně hledaný muž napadl v Brně strážníkaVideo: Městská policie Brno 

 
Článek

Z kamerových záznamů a z výpovědi svědků vyplývá, že vše začalo, když kolem bistra poblíž podchodu k hlavnímu nádraží procházel 58letý muž. Za ním se otočil 42letý cizinec a hodin po něm půllitr.

Strážníci zrovna kontrolovali dění v ulici Dornych. Když zaslechli křik a zvuky tříštícího se skla, vydali se na místo.

U bistra narazili na skupinku, která jim popisovala, co se stalo. V tom je přerušil politý muž, který přiběhl na místo, jednomu 39letému návštěvníkovi bistra dal pěstí ránu do obličeje a přitom také srazil na zem jiného, 44letého zákazníka.

„Který si ale ránu nenechal líbit a nejstaršího z mužů strhl k sobě na zem,“ popsala mluvčí strážníků Tereza Kadrnožková.

Pro krvácejícího muže přijela sanitka

Jeden ze strážníků mezi muže skočil a vyzval je, ať jdou od sebe. Muž od piva stále ležel na zemi a kopl strážníka, který se snažil o smír na místě, do kolena.

„V dalších útocích mu strážník zabránil donucovacími prostředky. Muž se následně zklidnil a hlídka tak mohla přivolat nejen posily, ale také sanitku,“ uvedla Kadrnožková. Po ráně do obličeje totiž 39letý muž silně krvácel, zdravotníci ho pak přepravili do nemocnice.

Do bistra dorazila také státní policie, která zjistila, že muž politý pivem je celostátně hledaný. „Policisté se budou zabývat také podezřením z napadení úřední osoby,“ dodala mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám