Hlavní obsah

Hledal v kontejneru nedokouřené cigarety, našel mrtvolu

Právo, Rudolf Voleman
KARLOVY VARY

Pohled, na který zcela určitě do konce života nezapomene, čekal v pátek v osm hodin ráno na šedesátiletého muže v Karlových Varech. Neměl peníze na cigarety, a tak se vydal prohledat kontejnery ve Fibichově ulici v karlovarské městské čtvrti Stará Role. Když otevřel jeden z řady černých kontejnerů na panelovém sídlišti, nestačil se divit.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Kriminalisté zkoumají pohledem mrtvolu muže v kontejneru.

Článek

Na dně totiž nenašel nedopalky, ale mrtvolu seddesátiletéholetého muže

„Neměl jsem co kouřit, tak jsem šel probrat popelnice,“ uvedl nálezce. „Když jsem ale otevřel jednu z nich, na dně leželo nějaké tělo. Myslel jsem si nejdříve, že je to figurína. Šťouchl jsem do ní, ale nehýbalo se to. Zavolal jsem raději kamaráda, který taky do těla píchal. Pak vykřikl, hele to je mrtvej chlap,“ popisoval svědek. „Já nemám telefon, takže policii zavolal ten kamarád,“ dodal.

„Na ten pohled do smrti nezapomenu. Byl tak podivně zkroucený, ruce pod sebou, ale nebylo na první pohled vidět, že by z něho tekla krev nebo že by byl pomlácený. To ne. Záda měl odhalená, protože hnědá bunda se mu shrnula ke krku. Na sobě měl ještě zelené kalhoty,“ konstatoval nálezce.

Hrůzný nález šokoval okolí

Policie hned na to páskami uzavřela část starorolského sídliště kolem kontejnerů. Mrtvolu muže si natáčeli a fotografovali v kontejneru policejní experti. Zhruba po hodině přijel pohřební vůz, polcisté mrtvolu muže z popelnice vytáhli na zem a následně naložili do pohřebního vozu.

„Když si uvědomím, že do těch popelnic chodím pravidelně vynášet odpadky, tak mě mrazí v zádech. Nedovedu si představit, že bych tu mrtvolu našla třeba já. To bych se asi sesypala,“ kroutila hlavou pětatřicetiletá žena, která šla okolo do práce.

Podle mluvčí západočeské policie Jolany Číhové se jednalo o tělo 70 - letého bezdomovce. „Zatím není možné určit, co bylo příčinou smrti,“ uvedla. „Muže jsme identifikovali. Má trvalé bydliště, ale na této adrese se dlouhodobě nezdržuje,“ dodala Číhová.

K případu se přihlásila celá řada svědků z okolí. Policisté je postupně přímo na místě vyslýchali. „Ve dvě v noci mě probudil křik, tak jsem vykoukla z okna a viděla muže a ženu ve věku mezi dvaceti a třiceti lety, jak se s někým hádají. Neviděla jsem ale s kým, protože mi ve výhledu bránily větve,“ popisovala důchodkyně.

Podle policejní mluvčí je ale předčasné dělat jakékoliv závěry. „Příčinu smrti určí až soudní pitva,“ uvedla. Není totiž vyloučeno ani to, že se nejedná o násilný trestný čin. Důchodce mohl do kontejneru vlézt v noci sám, aby se vyspal.

Reklama

Výběr článků

Načítám