Hlavní obsah

Hlavní tah z Brna na Rakousko zablokovala nehoda kamionu, unikla toxická látka

• Aktualizováno

Srážka kamionu a auta na Břeclavsku uzavřela v sobotu ráno hlavní tah z Brna na rakouské hranice. Z kamionu unikla toxická a silně hořlavá látka, odhadují se stovky litrů, řekl mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška. Podle něj hrozilo nebezpečí výbuchu. Při nehodě se zranily dvě ženy. Silnici policie zavřela, provoz se obnovil kolem 15:30.

Foto: Policie ČR

Záběr z místa nehody

Článek

Nehoda se stala nedaleko Mikulova v úseku mezi odbočkami na obce Perná a Bavory.

„Vypadá to, že osobní auto přejelo do protisměru, kde se střetlo s nákladním vozem,” uvedl policejní mluvčí Pavel Šváb. Zranění by podle něj měla být lehčího charakteru.

Osobní auta objížděla místo přes Dolní Dunajovice a Drnholec a nákladní dopravu odkláněli policisté přes Vlasatice a Hrušovany nad Jevišovkou. Provoz se podařilo obnovit kolem 15:30.

Kamion zůstal po nehodě ležet mimo hlavní silnici na obslužné komunikaci. „Převážel nebezpečnou látku, která je toxická a silně hořlavá. Hrozí tam nebezpečí výbuchu a vzplanutí. Únik odhadujeme ve stovkách litrů,” řekl Mikoška.

Podle něj hasiči zabránili dalšímu rozšíření do životního prostředí a na místo povolali chemickou laboratoř. Nyní budou zjišťovat, jaké množství látky je a v jakém je stavu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám