Hlavní obsah

Herce Johna Malkoviche v Praze okradli

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Americký herec, režisér a producent John Malkovich byl ve čtvrtek v Praze okraden v hotelu Mandarin Oriental. Přišel o doklady a všechny osobní věci, informovala v pátek polská agentura PAP.

Foto: Milan Malíček, Právo

John Malkovich

Článek

„Pan John Malkovich byl včera okraden, přišel o všechny doklady a osobní věci. Dnes se muselo přistoupit k zařízení nových dokladů. V souvislosti s tím přiletí do Varšavy nikoli podle plánu v 10:50, ale v 15:45,“ řekla agentuře PAP Jolanta Kolanová, mluvčí lodžského kina Charlie, kde by Malkovich měl převzít zlatou sošku Złoty Glan.

„Ve čtvrtek večer jsme přijali oznámení o vykradení pokoje v hotelu v Praze 1. Neznámý pachatel odnesl věci ubytovaných hostů v řádu několika tisíc korun. Nyní po pachateli pátráme,“ řekla Novinkám mluvčí pražské policie Eva Kropáčová.

Mluvčí festivalu Pražské jaro Alena Svobodová potvrdila, že Johnu Malkovichovi se stala "nepříjemná událost".

"Můžeme potvrdit pouze to, že v současné době probíhá policejní vyšetřování, které se týká ztráty osobních předmětů jednoho z našich hostů. Veškeré informace jsme předali policii a vzhledem k soukromí našich hostů a tomu, že vyšetřování stále pokračuje, nemohu sdělit více informací," řekla PR ředitelka hotelu Kateřina Pavlitová.

Server money.pl, který Kolanovou citoval, uvedl, že podle původních plánů se měl Malkovich o páté hodině odpoledne setkat se studenty filmu v Lodži. Jeho setkání se tak opozdí.

Malkovich ve čtvrtek v české metropoli vystoupil na festivalu Pražské jaro v hudebním moritátu Pekelná komedie, se kterou se představí i v Polsku.

Námětem v Praze představené Pekelné komedie se stal případ rakouského sériového vraha Jacka Unterwegera.

Unterwegerův příběh, který je příkladem toho, jak média mohou ze zločince udělat celebritu, je v Pekelné komedii kombinován s hudbou Beethovena, Boccheriniho, Glucka, Haydna, Mozarta, Vivaldiho a Webera v podání sopranistek Bernardy Bobrové a Alexandry Zamojské a barokního orchestru Vídeňské akademie řízeného Martinem Haselböckem.

BEZ KOMENTÁŘE: Interiér hotelu MandarinVideo: Novinky

John Malkovich

Americký herec John Malkovich se narodil v roce 1953 a jeho cesta ke slavným filmovým rolím byla dlouhá a dost spletitá. Na vysoké škole se v roce 1976 zapojil do divadelní společnosti The Steppenwolf Theater Company. Hrál také v několika méně významných televizních projektech.

Známý začal být až v polovině osmdesátých let díky filmu. K prvním patřily snímky Místa v srdci (nominace na Oscara) a Vražedná pole.

Postavení skutečné hvězdy kategorie A pak potvrdil slavný snímek Nebezpečné známosti, kde si zahrál prohnaného cynika, vikomta Valmonta. K dalším slavným dílům z jeho filmografie patří O myších a lidech, Přežít, Adaptace, Secretariat a z poslední doby komedie Po přečtení spalte či Výměna.

Reklama

Výběr článků

Načítám