Hlavní obsah

Helikoptéra odhalila řidiče, kteří se řídí úslovím, že plná čára není zeď

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šumperk

Někteří řidiči si hlavu příliš nelámou nad tím, kde na silnicích předjíždějí. Mnozí z nich přitom zřejmě vyznávají úsloví, že plná čára není zeď, a tak ji příliš nerespektují. Ukázala to v závěru minulého týdne i dopravně bezpečnostní akce s využitím policejní helikoptéry mezi Mohelnicí a Studenou Loučkou na Šumpersku.

Lov dopravních přestupků z helikoptéryVideo: Policie ČR

 
Článek

„Policisté se zaměřili především na předjíždění vozidel v místech, kde je to dopravním značením zakázáno. Navíc se soustředili mimo jiné i na kontrolu technického stavu motorových vozidel, dodržování povolené rychlosti a požívání alkoholických nápojů před jízdou,“ řekl Právu v pondělí olomoucký krajský policejní mluvčí Josef Bednařík.

Zjištěno bylo celkem 15 přestupků.

„V osmi případech řidiči předjížděli v místech, kde je to zakázané. Šest z nich zaplatilo blokové pokuty v celkové částce 5 000 korun, dva řidiči byli oznámeni ke správnímu orgánu příslušného městského úřadu,“ dodal policejní mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám