Hlavní obsah

Havaroval kamión se střelným prachem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MARKVARTICE

Mezi Libercem a Děčínem u obce Markvartice se převrátil kamión, který převážel střelný prach. Na místě zasahuje policejní pyrotechnik a hasiči. Nikdo nebyl zraněn.

Článek

Řidič vezl střelný prach na odstřel skal v nedalekém Hřensku. Podle policie se nejspíš vyhýbal protijedoucímu automobilu, při tom sjel na krajnici, která se utrhla. Vůz se převrátil na bok a zůstal opřen o stromy. K nehodě došlo asi 400 metrů od čerpací stanice, podle přivolaného pyrotechnika však žádné nebezpečí nehrozí.

"Náklad byl otevřen, podle mých informací není nic poškozeno. Firma převážející výbušninu se s policií domluvila, že si přiveze nový návěs, do kterého bude náklad přeskládán," řekl v úterý odpoledne Novinkám mluvčí hasičů Ústeckého kraje Lukáš Marvan.

Podle Marvana provádějí hasiči v místě protipožární zabezpečení. O havárii byli vyrozuměni starostové Markvartic a Děčína. Silnice mezi Děčínem a Rumburkem bude uzavřena až do noci. Objížďka vede přes Benešov nad Ploučnicí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám