Hlavní obsah

Hasičům komplikoval práci mráz, sníh i lyžaři

Právo, jr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

VSETÍN

Patnáctistupňový mráz, který dokonce znemožnil prokopat se k podzemní síti hydrantu, komplikoval v neděli práci profesionálních i dobrovolných hasičů při likvidaci rozsáhlého požáru hospodářského stavení v Lidečku na Vsetínsku. Oheň zachvátil budovu v blízkosti lyžařského svahu a tak jako další překážka se hasičům stavěli do cesty desítky zvědavců, které nakonec musela vykázat policie.

Článek

"Přímo ke stavení, které se po desáté dopoledne celé ocitlo v plamenech, se hasiči nemohli dostat a tak hadicemi vedli vodu až sto metrů daleko. Zmrzlou půdou nebylo možné se prokopat k hydrantu a vodu tak kyvadlově dopravovali dobrovolní hasiči. Snahou bylo zabránit dalšímu šíření ohně, který ohrožoval sousední stavení, chlévy a rodinný dům," informoval mluvčí Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje Ivo Mitáček.

Kromě mrazu se hasiči potýkali s ohněm i v hlubokém sněhu. "Požár zničil nejen samotnou velkou hospodářskou budovu, ale i řadu věcí a strojů uložených uvnitř. Ve stodole byly zazimovány také dva traktory, které byly požárem zničeny. Majitel stihl z vedlejších chlévů včas vyvést několik kusů dobytka a uchránit je tak před zraněním a požárem.

Způsobená škoda byla vyčíslena na 200 tisíc korun. "Příčinou vzniku požáru byla pravděpodobně nedbalost turistů nebo lyžařů, kteří se pohybovali v okolí volně přístupné stodoly," uvedl Mitáček.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám