Hlavní obsah

Hasiči zlikvidovali požár v Libavé

Právo, mhr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Libavá

Od sobotního večera zasahovali hasiči u rozsáhlého požáru, který zachvátil plochu o rozloze zhruba deseti hektarů ve vojenském prostoru Libavá na Olomoucku. V noci na neděli kvůli němu vyhlásili třetí stupeň poplachu. Výše způsobené škody na porostu je zatím odhadována na dva miliony korun.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Požár v Libavé

Článek

„Zásah byl ukončen o půl šesté ráno,“ řekl Právu v pondělí mluvčí hasičů Zdeněk Hošák s tím, že příčina vzniku požáru je předmětem šetření. „Objasnit ji bude zřejmě velmi obtížné,“ poznamenal Hošák.

Na likvidaci požáru se podílelo patnáct jednotek hasičů. Zásah jim komplikoval vítr i těžko přístupný, extrémně kopcovitý terén těžko dostupný pro příjezd cisternových vozidel. Hasiči museli na několika úsecích natáhnout desítky metrů hadicového vedení. Vodu čerpali z místních rybníků.

„Jednotky místa postupně procházely, rozhrabávaly a prolévaly ohniska. Požár postihl plochu, kde byla mýtina, dvouleté i desetileté stromy,“ konstatoval Hošák.

Požár vypukl v oblasti Velké Střelné zhruba pět kilometrů od Města Libavá. Nemá přitom souvislost s vojenskou činností. „O víkendu nebyl ve výcvikovém prostoru ani voják, nestřílelo se, požár tak nebyl důsledkem vojenské činnosti,“ zdůraznil přednosta újezdního úřadu Ladislav Zakuťanský.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám