Hlavní obsah

Hasiči zachránili surfaře

Právo, miv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PAVLOV

V drama se šťastným koncem se v pátek odpoledne proměnil závod plachetnic na hladině třetí jezera soustavy nádrží Vodního díla Nové Mlýny u Pavlova na Břeclavsku. Silný vítr byl nad síly posádek osmatřiceti plachetnic.

Článek

Záchrana takového počtu plavců už byla nad síly vodních záchranářů, a tak operační důstojník břeclavských hasičů poslal do akce jednotku profesionálních hasičů se skupinou hasičů ze Staré Břeclavi.

Ve spolupráci s několika čluny vodních záchranářů se podařilo všechny závodníky dostat bez úhony na břeh. V době, kdy se jednotka hasičů ze Staré Břeclavi již chystala k odjezdu, dostali zprávu o nálezu opuštěného windsurfingového prkna. Na vodu totiž nevyjeli jen závodníci, ale větrného počasí, které bylo možná až příliš větrné, využívali vyznavači různých adrenalinových sportů.

Hasiči opět spustili člun na vodu a vyjeli hledat nezvěstného majitele prkna. "Našli jsme jej ve vlnách, kde se držel na hladině už z posledních zbytků sil. Do člunu jsme mu museli pomáhat, aby vůbec ještě vylezl," řekl Milan Skála z posádky záchranného plavidla.

"Prý byl někde od Ivančic a na prkně se plaví již patnáct let. Řekl, že záchrannou vestu nikdy nepotřeboval, ale po dnešní zkušenosti si ji vezme pokaždé," dodal Skála. Po rušné akci záchranářů byly závody přerušeny a pořadatelé budou vyčkávat na příznivější podmínky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám