Hlavní obsah

Hasiči z domu v Uherském Brodě evakuovali kvůli požáru 104 lidí. Před domem došlo k potyčce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Uherský Brod

V Uherském Brodě na Uherskohradišťsku hořelo ve středu večer v sedmipatrovém domě. Hasiči kvůli požáru jednoho z bytů evakuovali 104 lidí a psa. Majitel bytu, vozíčkář, utrpěl popáleniny a nadýchal se kouře, skončil proto v péči zdravotníků. Zranění utrpělo i několik dalších lidí.

Foto: HZS Zlínského kraje

Hořelo v bytě panelového domu

Článek

K požáru ve Větrné ulici vyjížděli hasiči po 21. hodině. Na místě zasahovalo šest profesionálních a dobrovolných jednotek.

„Hasiči průzkumem zjistili, že k požáru došlo v bytě ve čtvrtém podlaží a podle oznámení se uvnitř má nacházet imobilní starší muž. Hasiči proto násilně otevřeli vstupní dveře a k rychlému uhašení požáru použili hydrant z chodby domu, ze kterého natáhli hadici do hořícího bytu. Z něj následně vynesli ven popáleného a kouřem nadýchaného muže na vozíku, kterého předali do péče posádce zdravotnické záchranné služby,” uvedla mluvčí hasičů Lucie Javoříková.

Hasiči likvidovali celou noc požár haly, škoda je 20 milionů

Krimi

Tím ale zásah zdaleka nekončil. „Bylo nutné evakuovat všechny obyvatele domu. Celkem 104 lidí a jednoho psa vyvedli hasiči ven před dům do bezpečí. I tak další dva lidé skončili v péči záchranářů, neboť se nadýchali kouře," uvedla Javoříková s tím, že požár se dále nerozšířil.

Foto: HZS Zlínského kraje

Hořelo v bytě panelového domu

Před domem se navíc podle ní strhla potyčka mezi dvěma jeho obyvateli.

„Jeden z mužů proletěl skleněnou výplní vstupních dveří domu, přičemž se zranil a bylo nutné na místo zavolat další sanitní vůz. Taktéž došlo ke zranění při samotné evakuaci obyvatel, při kterém si jedna žena poranila kotník a potřebovala lékařské ošetření," doplnila mluvčí. Motiv potyčky není znám.

V každém patře podle ní hasiči zkontrolovali jednotlivé byty, načež se většina obyvatel mohla vrátit domů. Dva nájemníci museli využít náhradní ubytování. Vzniklou škodu vyšetřovatel hasičů předběžně vyčíslil na 100 tisíc korun, příčinu vzniku požáru nadále ve spolupráci s policií zjišťuje.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám