Hlavní obsah

Muž, kterého vytáhli z hořícího domu v Lošticích, i přes snahu záchranářů zemřel

Právo, ČTK, alf
Loštice
Aktualizováno

Oheň řádil v neděli dopoledne v Lošticích v okrese Šumperk. Hasiči zde zasahovali u požáru rodinného domu. Jeden člověk zemřel.

Ohněm zasažený pokoj hořícího domu v Lošticích

Článek

„V budově se nacházely dvě osoby. Jednu z nich jsme objevili v hořícím a silně zakouřeném pokoji,” přiblížila mluvčí Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje Lucie Balážová.

Zatímco jeden člověk se dostal mimo zakouřené a hořící prostory ještě před příjezdem hasičů sám, druhého museli vynést na nosítkách.

Mluvčí zdravotnické záchranné služby Olomouckého kraje Lucie Urbanová uvedla, že šlo o muže středního věku, který byl nalezen v bezvědomí. „Muž měl těžké inhalační trauma a mnohočetné popáleniny těla,” uvedla Urbanová

Hasiči a záchranáři jej resuscitovali a přivolán byl i vrtulník. Záchranářům se podařilo muže zajistit, byl napojen na umělou plicní ventilaci, při nakládání však měl další srdeční zástavu a již se ho nepodařilo oživit.

Foto: HZS OK

Hasiči vyvážejí na nosítkách muže z hořícího domu v Lošticích

Hasiči uhasili požár v prvním patře objektu, vyhledali skrytá ohniska ve střešní konstrukci, dohasili je a prostor odvětrali.

„Příčinu vyšetřujeme ve spolupráci s policií. Škodu předběžně odhadujeme na více než půl milionu korun,” uvedla Balážová.

Policie jako příčinu nevyloučila technickou závadu, nedbalostní či úmyslné jednání. „Právní kvalifikace zatím stanovena nebyla, ta se bude odvíjet až na základě provedeného šetření a zjištěných skutečností,” uvedl policejní mluvčí Libor Hejtman. Policisté s hasiči po dobu zákroku částečně uzavřeli Olomouckou ulici a dopravu odklonili přes okolní ulice.

Reklama

Výběr článků

Načítám