Hlavní obsah

Hasiči na Karvinsku převrátili cisternu, 24letý spolujezdec zemřel

• Aktualizováno
Právo, hon

Těžká nehoda cisterny dobrovolných hasičů zaměstnala v pátek večer policii, záchranáře i hasiče na silnici mezi Karvinou a Havířovem. Podle informací z místa se vážně zranili dva hasiči, jeden z nich, 24letý mladík, zraněním na místě podlehl.

Hasiči na Karvinsku převrátili cisternuVideo: HZS Moravskoslezského kraje

 
Článek

„Při jízdě po silnici č. 474 ve směru od Karviné na Havířov, poblíž Horní Suché, narazil (řidič) z dosud nezjištěných příčin do pravých svodidel. Vozidlo sjelo po nárazu mimo komunikaci a převrátilo se na střechu,” uvedla v sobotu mluvčí moravskoslezské policie Soňa Štětínská.

V místě se v době nehody tvořila ledovka, stala se v místech, kde je kvůli důlním vlivům zvlněná silnice. Podle velitele zásahu bylo nutné postupovat velmi opatrně. Pomocí více hydraulických vyprošťovacích zařízení a další speciální vyprošťovací techniky se snažili mimořádně složitě vyprostit postižené hasiče.

První z nich, dvaadvacetiletý řidič cisterny, byl vyproštěn zhruba za hodinu po příjezdu první jednotky hasičů. Okamžitě byl předán do péče záchranářů a přepraven do nemocnice.

Na vyproštění druhého ze zaklíněných hasičů byly potřeba další zhruba tři hodiny. Čtyřiadvacetiletý hasič bohužel svým zraněním na místě nehody podlehl.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Nehoda cisterny dobrovolných hasičů na Karvinsku

Policisté případ řeší jako ublížení na zdraví z nedbalosti. Škoda se předběžně odhaduje na 200 tisíc korun.

Ledovka v pátek večer trápila řidiče na Karvinsku i na Ostravsku a způsobila několik nehod.

Reklama

Výběr článků

Načítám