Hlavní obsah

Halíř ze StarDance obviněn za smrt při nehodě

Novinky, bed, Právo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jan Halíř, taneční partner Moniky Žídkové z oblíbeného televizního pořadu StarDance 2, byl obviněn z ublížení na zdraví. Policisté mají za to, že zavinil dopravní nehodu u Hranic na Přerovsku, při které v protijedoucím vozidle zahynul sedmačtyřicetiletý Miroslav Dohnálek z Fulneku.

Článek

Profesionální tanečník Jan Halíř, který se do minulého týdne léčil ze svých zranění ve Fakultní nemocnici v Olomouci, byl policisty v souvislosti s tragickou havárií poprvé vyslechnut ve čtvrtek.

Řidič uvedl, že si nepamatuje, jak k nehodě došlo,“ řekla Právu v pátek přerovská policejní mluvčí Michaela Sedláčková.

Podle ní zatím nemůže být vyloučena žádná z možných příčin havárie, například technická závada na vozidle nebo mikrospánek. „Policisté musejí počkat na výsledky soudní pitvy a posudek soudního znalce z oboru silniční dopravy, který zkoumá technický stav obou vozidel před nehodou.

"Znalec se také vyjádří k míře zavinění a samotnému průběhu nehody.“ doplnila Sedláčková. Všechny potřebné podklady budou mít zřejmě vyšetřovatelé k dispozici do tří týdnů.

Hyundai, které devětadvacetiletý Halíř osudný den řídil, vjelo na čtyřproudé komunikaci mezi Bělotínem a Hranicemi z dosud neznámých důvodů do protisměru, kde se čelně srazilo s vozem Volkswagen. Jeho řidič namístě zahynul. Halíř při havárii utrpěl otřes mozku, tržnou ránu na noze a zlomeninu žebra.

Reklama

Výběr článků

Načítám