Hlavní obsah

GIBS obvinila dozorce z plzeňské věznice ze znásilnění

Právo, pab
Plzeň

Soudní dohru bude mít pro 33letého dozorce z plzeňské věznice loňská party v kempu na Hracholuské přehradě. Generální inspekce bezpečnostních sborů ho nyní obvinila ze znásilnění. Podle informací Práva měl přinutit k souloži o tři roky mladší ženu, která se tam tehdy spolu s kamarádkami loučila se svobodou.

Foto: Generální inspekce bezpečnostních sborů

Ilustrační foto

Článek

„Mohu potvrdit, že jsme zahájili trestní stíhání pracovníka vězeňské služby pro zločin znásilnění,“ sdělil v úterý Právu mluvčí GIBS Ivo Mitáček s tím, že vyšetřování případu pokračuje pod dozorem příslušného státního zástupce.

„Nyní probíhají všechny nezbytné procesní úkony. Do ukončení vyšetřování není možné poskytnout žádné další informace,“ dodal Mitáček.

K incidentu mělo dojít nad ránem v jedné z chatek, na místě zasahovala kromě policie i záchranná služba. „Ženu jsme převezli k ošetření do nemocnice,“ sdělil tehdy mluvčí záchranné služby Martin Brejcha.

Obviněnému muži hrozí až 10 let vězení. „Postavil jsem ho mimo službu do doby, než pravomocně rozhodne soud,“ uvedl ředitel věznice Petr Vlk.

Reklama

Výběr článků

Načítám