Hlavní obsah

Gang kuplířů udělal z dívek sexuální otrokyně, platili si je hlavně Němci

– Klatovy

Šest lidí z Prachaticka a Klatovska obvinili v těchto dnech detektivové protimafiánského útvaru. Gang měl podle nich nutit k prostituci ženy a dívky především ze zahraničí. Lákali je na lukrativní práci, ale skončily v nočních klubech.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Vyšetřovatelé zadrželi tři Ukrajince a tři Čechy ve věku 25 až 55 let na konci srpna na jihu Čech. Od roku 2012 měli podle policie oslovovat ženy z Ukrajiny a Rumunska, ale i Čech s nabídkou práce.

„Jak už to ale v těchto případech bývá, místo nabízené standardní pracovní příležitosti byly zájemkyně převezeny do nočních podniků a nuceny k prostituci,“ informoval mluvčí útvaru Pavel Hanták.

Hrozili, že to prozradí rodinám

Kuplíři zneužívali špatné finanční situace dívek, neznalosti prostředí i jazyka. Ženám ve věku od 18 do 40 let vyhrožovali, že pokud je neposlechnou, řeknou způsob jejich obživy rodinám. Kolik dívek zneužívali, policisté zatím zjišťují. Jejich služby využívali na Prachaticku a Klatovsku hlavně Němci.

„Koncem srpna detektivové zakročili přímo v nočních klubech a bydlištích podezřelých. Podle konkrétního podílu na trestné činnosti jsou v současné době obvinění stíháni pro obchodování s lidmi, kuplířství a legalizaci výnosů z trestné činnosti, za což jim v případě uznání viny hrozí jako organizované skupině až 12 let odnětí svobody. U pěti z obviněných je trestní stíhání vedeno vazebně,“ doplnil Hanták.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám