Hlavní obsah

Fotku masakru v ostravské čekárně pořídil policista

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policii se podařilo po více než měsíci od masakru v čekárně ostravské fakultní nemocnice, který způsobil vrah Ctirad Vitásek, vypátrat autora fotografie postřílených obětí, která se ještě ve stejných dnech objevila na sociálních sítích. Policie v úterý oznámila, že fotku z monitoru jedné z kamer pořídil jeden ze zasahujících policistů. Nyní ho za to čeká trest.

Foto: Aleš Honus, Právo

Policie před Fakultní nemocnicí v Ostravě

Článek

Fotografie krvavého masakru, která zobrazovala několik obětí ležících na podlaze čekárny, se na Facebooku objevila několik hodin po činu. Následně se rozeběhlo vyšetřování, které přineslo nečekaný výsledek.

Foto: archiv

Fotografie pořízená záznamem bezpečnostní kamery v čekárně. Pro dokreslení situace, která nastala po střelbě na místě činu, zveřejňujeme jako dokument její menší část, bez obětí. Únik fotografie vyšetřuje policie.

„Provedeným šetřením jsme zjistili, že uvedená fotografie byla pořízena policistou Městského ředitelství Ostrava v rámci přijímaných opatření a prováděného šetření k danému skutku. Do současné doby se však nepodařilo zjistit osobu, která uvedenou fotografii zveřejnila na sociálních sítích,“ uvedla mluvčí policie Pavla Jiroušková.

Unikly záběry mrtvých těl z ostravské nemocnice, policie pátrá po autorovi

Krimi

Šetření však podle ní nadále probíhá, a to jak ze strany policistů Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje, tak rovněž odborem vnitřní kontroly.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám