Hlavní obsah

Fotka masakru v ostravské nemocnici: Policista nepochybil, kdo ji zveřejnil, se nezjistilo

Novinky, kub
Ostrava
Aktualizováno

Policie ukončila vyšetřování kriminalisty, který loni v prosinci pořídil fotografie postřílených obětí masakru v nemocnici v Ostravě. Podle odboru vnitřní kontroly policie se vyšetřovatel nedopustil protiprávního jednání. Zároveň ale policie nezjistila, jak fotografie unikla na sociální sítě a kdo ji tam pověsil.

Foto: Policie ČR

Střelec nakonec spáchal sebevraždu.

Článek

Několik hodin po činu unikla na sociální sítě fotografie jedné z čekáren, na které byly vidět oběti ležící v kalužích krve na podlaze. Následně se rozeběhlo vyšetřování, které ukázalo, že autorem snímku byl ostravský kriminalista. Ten fotku podle policie pořídil v rámci vyšetřování.

Střelec v Ostravě měl výcvikovou zbraň, zasekávala se. Obětí mohlo být více

Krimi

„Odborem vnitřní kontroly nebylo šetřením zjištěno, že by se konkrétní policista v souvislosti s pořízením fotografie dopustil protiprávního jednání,” sdělila v pátek mluvčí policie Pavla Jiroušková.

Foto: archiv

Fotografie pořízená záznamem bezpečnostní kamery v čekárně. Pro dokreslení situace, která nastala po střelbě na místě činu, zveřejňujeme jako dokument její menší část, bez obětí. Únik fotografie vyšetřovala policie.

Zároveň se policistům podle mluvčí nepodařilo zjistit, jakým způsobem fotografie unikla na sociální sítě. Není tedy ani jasné, kdo ji zveřejnil.

Fotku masakru v ostravské čekárně pořídil policista

Krimi

Ke krvavé střelbě došlo ráno 10. prosince, měl ji na svědomí Ctirad Vitásek, který několik hodin po činu po útěku před policií spáchal sebevraždu. Vrah podle svědků vyhledával čekárny, kde mělo být co nejvíce lidí, obětí střelby bylo sedm.

Reklama

Související články

Vrah hledal čekárnu, kde bylo nejvíc lidí

Moravskoslezská policie pokračuje ve vyšetřování případu vraha z Fakultní nemocnice s poliklinikou v Ostravě-Porubě. Ve čtvrtek odpoledne zemřela žena se...

Výběr článků

Načítám