Hlavní obsah

Fenu border kolie na Domažlicku zřejmě někdo otrávil

– Poběžovice

V Poběžovicích na Domažlicku zřejmě někdo otrávil border kolii. Událost vyšetřují kriminalisté. Za poslední měsíc už jde o třetí podobný případ, který se ve městě stal.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Když se mladá žena z Poběžovic vrátila minulý čtvrtek domů, našla svou pětiletou border kolii v žalostném stavu.

„Fenka zvracela a bylo jí opravdu hodně špatně. Kamarádka s ní okamžitě jela k veterináři, ale bohužel už se ji nepodařilo zachránit,“ zalitovala sousedka, která si přála zůstat v anonymitě, ale redakce její totožnost zná.

Majitelka psa se nemohla k situaci vyjádřit, protože záležitostí se stále zabývají kriminalisté.

Travič na Orlickoústecku používá nervově paralytický jed. Zvířata jsou bez šance

Krimi

„Vyžádali jsme si pitvu na veterinární klinice, která určí příčinu úhynu zvířete,“ uvedla policejní mluvčí Dana Ladmanová. Doplnila, že její kolegové ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinů týrání zvířat a poškození cizí věci.

Podle veterináře Jana Vojty byla fenka, kterou přijímal, skoro v kómatu. „Postupovalo to hodně rychle. Nezdá se mi, že by šlo o nějakou infekci, nicméně počkejme na výsledky pitvy,“ zdůraznil doktor.

Do věci se vložila také krajská veterinární správa. „Zařídili jsme přepravu psa do akreditované laboratoře ke znaleckému posudku,“ konstatoval ředitel odboru ochrany zdraví a pohody zvířat Richard Bílý.

Štěně border kolie sežralo u cesty vejce. Po dvou hodinách pošlo

Krimi

Starosta města Martin Kopecký (ODS a nezávislí pro Poběžovice) řekl, že za poslední měsíc jde o třetí podobný případ ve stejné lokalitě, konkrétně jde o ulice Otovská, Zahradní a Finská.

„Děje se to za bílého dne. Pachatel jim zřejmě přehodí nějakou návnadu přes plot, protože pejsci se vždycky pohybovali po zahradě. Už jsme všechny obyvatele varovali, aby si dávali velký pozor,“ uzavřel Kopecký.

Reklama

Související články

Na Orlickoústecku někdo tráví psy a kočky

Policie na Orlickoústecku vyšetřuje otravy psů a koček. Několik jich uhynulo, přesný počet uhynulých zvířat policie nesdělila. Zvířata zřejmě sežerou otrávenou...

Výběr článků

Načítám