Hlavní obsah

Falešná ruská kráska vymámila z důvěřivce na Jablonecku stovky tisíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Liberec

Policie na Liberecku vyšetřuje dva případy, kdy se lidé opět stali terčem podvodníků vydávajících se za někoho jiného. Tentokrát to byla ruská kráska a americký voják v Afghánistánu. Dva napálení jim poslali stovky tisíc korun.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Případ ruské krásky řeší policisté na Jablonecku. Muž středních let ji spatřil na seznamce a napsal jí. Žena mu ihned odpověděla a začala intenzivní komunikace, avšak ne přes seznamku, ale přes e-maily. Žena mu posílala fotky z rodinného života i ze své údajné práce.

Falešný americký voják připravil ženu z Třinecka o úspory

Krimi

„Tvrdila mu o sobě, že je učitelka. Psali si spolu velmi intenzivně a počátkem září začali oba přemýšlet o osobním setkání. Kráska muže postupně vmanipulovala do toho, že jí na finanční výdaje spojené s cestou do Česka poslal celkem 130 000 korun,“ informovala mluvčí policie Ivana Baláková.

Údajná učitelka si řekla o peníze na vyřízení pasu, pak mu nalhala, že ji z Moskvy nenechají odjet, dokud neprokáže dostatek peněz. Nakonec z něj dostala výše zmíněnou částku, kterou měla pokrýt tři měsíce v Česku. Touha po penězích ale neustávala a kráska si vymyslela ještě peníze na oddlužení domu. Muž už jí nic neposlal a 30. září ji vyzval, aby mu peníze vrátila. Od té doby se po ní slehla zem.

Vdaná žena poslala 180 tisíc

Podobný případ momentálně řeší i policisté z Českolipska. Ženu středních let oslovil přes Facebook údajný americký voják z Afghánistánu.

„Vdané ženě pak přiblížil svůj životní příběh, který později vylepšil nevšedními zážitky z bojiště i zprávou o pohádkovém zbohatnutí, které ho náhle potkalo. Ženě o sobě tvrdil, že má na světě jen 12letého syna, který studuje univerzitu v Londýně,“ popsala Baláková.

Posílám zlaté cihly, tvrdil americký voják Češce. Žena podvod odhalila

Krimi

Ženě vylíčil, že přišel o manželku. Pak se podle policie na dva dny odmlčel a následně vítězně psal, že byl na misi, kde zachránil bohatého šejka. Dal mu odměnu ve zlatě, které mělo hodnotu devět milionů korun. Po své internetové milé chtěl adresu, aby tam zlato mohl poslat a pak si ho vyzvedl.

„Žena souhlasila a dala mu svoji adresu, za doručení balíku nakonec sama platila velkou sumu peněz. Podvodník jí posílal opakovaně zprávy o tom, jak je doručení balíčku ohroženo a prosil ji, aby jeho bezpečnost pojistila nejrůznějšími poplatky, které se v součtu vyšplhaly na 180 000 korun,“ konstatovala policejní mluvčí.

Voják chtěl pochopitelně další peníze, ale ty již žena neměla. Tlačil ji do toho, aby si půjčila v bance. To poškozená naštěstí neudělala a celý případ oznámila na policii. Oba případy kriminalisté vyšetřují jako podvod. Policie opět upozornila občany, aby nikdy neposílali peníze neznámým lidem z internetu.

Reklama

Výběr článků

Načítám