Hlavní obsah

Exředitel Mírova propuštěný pro krádež je znova šéfem

Novinky, Ivana Cihlářová, ČTK

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Exředitel věznice Mírov na Šumpersku Věroslav Kyjovský, kterého generální ředitelka Vězeňské služby Kamila Meclová v prosinci kvůli krádeži v obchodě propustila ze služebního poměru a odvolala z funkce, má zpátky svůj úřad. ČTK to v pátek řekla mluvčí Vězeňské služby Miloslava Havlíčková.

Foto: MIDWAY MINI NAVY Club Brno

Loňská bitva na brněnské přehradě

Článek

Kyjovský se totiž proti rozhodnutí Meclové odvolal k ministru spravedlnosti Pavlu Rychetskému. Ten pak jeho odvolání vyhověl s tím, že nejsou důvody zrušit mu kvůli incidentu v obchodě služební poměr. Ministerstvo spravedlnosti se ale také domnívá, že kázeňsky řešit tento případ nestačí a Kyjovského přestupek je dostatečným důvodem pro jeho odvolání z funkce.

"V ministrově rozhodnutí se zároveň uvádí, že dopustil-li se takového úmyslného přestupku, zakládá to důvod pro jeho odvolání z funkce ředitele," řekla dnes mluvčí ministerstva spravedlnosti Iva Chaloupková. Jak dodala, to však není v kompetenci ministra spravedlnosti, ale pouze ředitelky Meclové.

Meclová s Kyjevským jedná

"Poté, co pan Kyjovský obdržel rozhodnutí ministra, je opět šéfem věznice. Zatím nenastoupil, ale může tak učinit," řekla Havlíčková. To se ovšem vedení služby nelíbí a snaží se s ředitelem dohodnout, aby se do manažerské funkce na Mírov nevracel. "Hledáme konsensus, ředitelka s ním jedná," dodala mluvčí. Meclová odvolala z funkce Kyjovského za to, že byl v olomouckém supermarketu přistižen při krádeži. I když se celá věc stala již loni v létě, Meclová tak učinila až 17. prosince, neboť předtím o celé záležitosti nevěděla a dozvěděla se o ní až se zpožděním od anonymního informátora.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám