Hlavní obsah

Europoslanec svědčil v kauze policejního exředitele

Právo, sil
Liberec

V kauze obžalovaného libereckého policejního exředitele Miroslava Dvořáka, který je stíhán pro sedm trestných činů a spolu s ním jeho tři podřízení a dva civilisté, svědčil v pátek europoslanec Robert Dušek (ČSSD).

Foto: Barbora Silná, Právo

Bývalý policejní ředitel Miroslav Dvořák stanul před soudem.

Článek

Ten u soudu osvětloval okolnosti toho, kdy si chtěl u Dvořáka ověřit informace o tom, zda bylo v prosinci 2008 vedeno proti současnému náměstkovi pro dopravu Libereckého kraje Martinu Seppovi (ČSSD) trestní řízení. Sepp už byl v té době stíhán spolu s dalšími 22 libereckými městskými zastupiteli kvůli nevýhodnému prodeji městského pozemku.

Informace o tom, že je Sepp vyšetřován ještě pro další trestné činy, kolovala v Liberci těsně před volbou nového vedení Libereckého kraje. Dušek u soudu připustil, že chtěl v časové tísni vědět, zda se informace zakládá na pravdě.

„S odstupem času to určitě nepovažuji za standardní postup, v té časové tísni tehdy ale nikdo z nás neřešil, zda je to standardní nebo ne,“ vypověděl Dušek.

Připustil, že pokud by policejní ředitel obvinění potvrdil, Seppovu kandidaturu by ČSSD stáhla, protože by stejně neměl šanci na zvolení, krajská rada by dnes vypadala jinak.

Bývalý policejní ředitel Dvořák je obžalobách ze sedmi skutků. Z přijímání úplatku, podvodu, porušení služebních povinností o stavu hospodaření a jmění a pro tři trestné činu zneužití pravomoci veřejného činitele. Hrozí mu až osm let vězení. Hlavní líčení bude pokračovat v lednu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám