Hlavní obsah

Epileptika okradli při záchvatu o důchod

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Nepředstavitelný hyenismus vyšetřují od středy ostravští kriminalisté. Neznámý pachatel okradl těžce nemocného invalidního důchodce Davida Holuba ve chvíli, kdy ho na tramvajové zastávce v centru Ostravy stihl epileptický záchvat.

Foto: Miroslav Knotek
Článek

Ke své smůle měl v úterý odpoledne třicetiletý Holub v peněžence téměř celý invalidní důchod, který si krátce před ukradením vyzvedl na poště. Muž, který trpí epilepsií od svých sedmi let, je jednáním zlodějů zděšen.

"Nikdy bych si nemyslel, že je někdo takového činu schopen. Přál bych tomu člověku, aby šel aspoň na deset let do vězení," řekl Právu Holub. Dodal, že peněženku měl uschovanou v zadní kapse kalhot.

"Vybral jsem si sedm tisíc důchod a hned jsem vrátil pět stovek, které jsem dlužil. Pak jsem na zastávce před ČSOB dostal záchvat. Když jsem se probral, stáli nade mnou strážníci a uklidňovali mne, že za chvíli přijede sanitka. Když mne požádali o předložení dokladů, zjistil jsem, že peněženka je pryč," řekl.

Okradli ho už podruhé

David Holub nebyl o čerstvě vybraný důchod okraden poprvé. Už loni na jaře ho nedaleko ostravského Sadu Boženy Němcová oloupila skupina neznámých pachatelů. "Tehdy jsem skončil v nemocnici, měl jsem naraženou ruku a krvácel jsem z nosu. Lupiče policie nedopadla," řekl.

Podle něj zloději zřejmě šli najisto. "I tentokrát museli vědět, že jsem bral důchod. Dvakrát za sebou to nemůže být náhoda," dodal okradený muž.

Policie zatím nemá k totožnosti pachatelů žádné poznatky. "Nyní probíhá šetření pro trestný čin krádeže. Pokud bude pachatel dopaden, hrozí mu až dvouletý trest odnětí svobody," uvedla mluvčí policie Ilona Branžovská.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám