Hlavní obsah

Dvojice zlodějů vyrazila do vodou poničené Putimi, aby tam kradla

Právo, ch

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Značnou dávku hyenismu prokázala dvojice mužů ze Strakonicka, která ve středu dopoledne vyrazila s přívěsným vozíkem do Putimi, obce nejvíc zasažené velkou vodou na jihu Čech, s úmyslem krást.

Foto: Pavel Orholz, Právo

V Putimi na Písecku minulý týden rozvodněná řeka Blanice zaplavila tři desítky domů.

Článek

„Před devátou oznámil starosta naší hlídce, že se po Putimi pohybuje podezřelé vozidlo značky Hyundai s vozíkem. Díky tomu, že starosta má dobrý přehled o dění v obci, mohli policisté hlídkující poblíž Putimi okamžitě reagovat. Během několika minut byli na místě a zadrželi dvojici, která už měla na vozíku naložená vrata z majetku obce a chystala se odjet. Chtěli si tak přilepšit na úkor vesnice, která byla jednou z nejvíce postižených v celé republice,“ informovala Právo policejní mluvčí Kamila Čuřínová Ingrišová.

Podotkla, že případ už převzali kriminalisté a vzhledem k tomu, že se jedná o podezření z krádeže v době povodní a v postiženém místě, je zákon mnohem přísnější. V případě prokázání viny mužům hrozí trest odnětí svobody na dva roky až osm let.

„Policisté zafungovali perfektně. I když nešlo o krádež přímo v zatopených místech a majetek byl obecní, nechápu počínání obou mužů. Musí být zvlášť otrlí, když sem v době, kdy se zdejší lidé snaží zachránit alespoň část toho, co jim voda zničila, přijeli krást,“ řekl Právu starosta Petr Matouš (ČSSD).

Reklama

Výběr článků

Načítám