Hlavní obsah

Dvojice žen pod záminkou příspěvku na léky okradla starší manžele

Právo, Miloslav Hradil
Olomouc

Jako lidské hyeny se zachovaly ve středu dopoledne dvě ženy v Uničově na Olomoucku, když okradly starší manželský pár. Do bytu v domě na ulici Pionýrů se k němu vloudily pod záminkou, že přišly vyplatit příspěvek na léky. Policie požádala veřejnost o pomoc při pátrání po nich.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„V kuchyni bytu nabídly ženy seniorům ve věku 77 a 79 let tisíc korun. Potřebovaly však rozměnit dvoutisícovou bankovku, proto majitelka bytu odešla do vedlejšího pokoje, kde z uschované peněženky donesla potřebnou bankovku na rozměnění. Peněženku však zpátky neschovala a nechala ji ležet na volně přístupném místě,“ řekla Právu ve čtvrtek olomoucká policejní mluvčí Marie Štrbáková.

Jedna z žen pak podle ní roztáhla velkou plachtu a na dotaz muže, co dělá, odpověděla, že si potřebuje něco přeměřit. V tom okamžiku muž pojal podezření a snažil se obě ženy z bytu vyprovodit ven. „Po jejich odchodu manželé zjistili, že jim byla odcizena peněženka se sedmi tisíci korunami,“ uvedla mluvčí.

Manželé uvedli, že pachatelky byly ve věku kolem 35 let, štíhlé postavy, obě oblečené v bílých kalhotách a bílém plášti nebo kabátu a měly krátce střižené tmavě hnědé vlasy. Mluvily slovensky. Jedna byla vyšší, asi kolem 170 centimetrů a druhá kolem 165 centimetrů.

„Pokud jste ženy viděli, nebo víte, o koho jde, obraťte se prosím se svými informacemi na Policii ČR prostřednictvím linky 158,“ požádala občany Štrbáková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám