Hlavní obsah

Dvojice chtěla platit penězi potřísněnými bankovní barvou

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Sedmdesát tisíc korun v bankovkách, které byly potřísněny takzvanou bankovní barvou a pravděpodobně pocházely z loupeže, zajistili bruntálští policisté u dvou mužů z Pardubického kraje. Ti se pokoušeli kradené bankovky zhodnotit v hernách na Bruntálsku. Policie je obvinila z podílnictví a zjišťuje, z které banky peníze pocházejí.

Článek

Dva muže ve věku 36 a 38 let zadrželi policisté na Bruntálsku v minulých dnech poté, co se pokoušeli dát do oběhu bankovky v hodnotě 500, 1000 a 2000 korun. „Při osobních prohlídkách a prohlídce vozidla jsme zajistili bankovky v hodnotě celkem 69 tisíc korun,“ řekla mluvčí bruntálské policie Pavla Tušková s tím, že potřísněny byly všechny bankovky.

Následně policejní komisař obvinil oba muže z přečinu podílnictví ve formě spolupachatelství.

"Obvinění měli finance podle svého tvrzení získat na ulici od neznámé osoby za cenu výrazně nižší než je ve skutečnosti. Věděli, že jsou podhodnocené a mohou pocházet z trestné činnosti. V Bruntále je chtěli nejméně ve čtyřech případech vyměnit za bankovky nepoškozené a vkládali je do výherních hracích automatů,“ dodala mluvčí.

Obviněným hrozí za podílnictví až pět let vězení. Starší z nich je ve vazbě, druhý je vyšetřován na svobodě.

„V souvislosti s tímto případem policisté samozřejmě také zjišťují z jaké trestné činnosti a z jakého finančního ústavu bankovky pocházejí, a proto byly zaslány k odbornému zkoumání,“ dodala mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám