Hlavní obsah

Dva zlodějíčci se domlouvali o lupu a omylem zavolali policii

Právo, ib
Plzeň

Dva zloději v Plzni byli tak šikovní, že sami na sebe přivolali policii. Nevědomky totiž vytočili číslo 158. Policista u aparátu jen s údivem naslouchal, jak se domlouvají o lupu i kudy si ho odnesou. Pak už stačilo jen zalarmovat kolegy.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Operační důstojník inkriminovaný telefonát přijal v neděli v půl osmé večer,“ sdělila policejní mluvčí Martina Korandová.

„Byly slyšet pouze mužské hlasy, které se bavily o tom, co si z domu odnesou a kudy půjdou pryč. Z hovoru vyplynulo, že pachatelé zjevně nevědí o tom, že vytočili číslo na policii,“ konstatovala mluvčí.

Důstojník ihned vyslal hlídky do plzeňské čtvrti Doubravka a upřesnil, že se pachatelé obtěžkaní ukradenou motorovou pilou a křovinořezem nacházejí u tamní trolejbusové zastávky. Policie je dopadla, právě když chtěli nastoupit do trolejbusu.

„Jednalo se o dva Plzeňáky ve věku 19 a 22 let,“ uvedla Korandová.

Oba mládenci byli opilí, mladší z nich nadýchal přes 2,5 promile alkoholu. „Přiznali, že se vloupali do jedné chaty v plzeňské Hřbitovní ulici. Její majitel posléze zjistil další ztráty a celkovou škodu odhadl na více než jedenáct tisíc korun,“ doplnila Korandová.

Policisté případ kvalifikovali jako přečiny krádež a porušování domovní svobody spáchané formou spolupachatelství. V šetření případu dále pokračují.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám