Hlavní obsah

Dva roky hledaného Angličana našli policisté v Posázaví

Právo, Radim Vaculík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rataje nad Sázavou

Detektivové z protikorupční policie našli v úterý brzy ráno v chatě v Ratajích nad Sázavou dva roky hledaného Angličana (64), který podváděl jiné cizince při obchodech s realitami. Právu to potvrdil ve středu mluvčí protikorupční policie Roman Skřepek.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Skřepek doplnil, že čeští policisté seniora už předloni v srpnu obvinili jako uprchlého z toho, že podvedl zahraniční investory z šestnácti různých zemí, kteří chtěli nakoupit reality v Česku.

Muž, který žil v ČR trvale několik let a hovořil obstojně česky, cizincům tvrdil, že obchoduje v ČR s nemovitostmi. Vybral prý od nich vysoké finanční částky a sliboval, že pro ně nakoupí různé reality, které pak finančně zhodnotí, prodá a zajistí tedy investorům zisk.

Jenže podle Skřepka se tak nestalo a Angličan postupně připravil cizince o celkovou částku 120 miliónů korun.

Skrýval se na chatě

Mezi jeho oběťmi byli podnikatelé z Japonska, Nového Zélandu, Švýcarska, Austrálie, Francie, Singapuru, Peru, Skotska, Velké Británie, Venezuely, Německa, Bruneje, Kanady, Nepálu, Malajsie a z Nigérie.

Angličan však stačil před policií utéct, proto na něj soud v Praze 1 vydal předloni zatykač. Podle informací Práva však cizinec neuprchl za hranice ČR, ale po celou dobu více než dvou let se ukrýval ve zmíněné chatě v Ratajích.

Patřila totiž jednomu z jeho vzdálených příbuzných. V chatové oblasti se prý normálně pohyboval a žil, aniž se obával zatčení. Policisté se zaměřili na jeho příbuzné a zjistili, že jeden z nich vlastní chatu, v níž někdo dlouhodobě pobývá. Sledováním si potvrdili, že jde o hledaného.

„Jakmile bylo zjištěno, kde se zdržuje, byla provedena blesková akce, která skončila jeho zatčením. Po nezbytných úkonech ho soudkyně Obvodního soudu pro Prahu 1 vzala do vazby,“ sdělil ve středu Právu Skřepek. Zadrženému hrozí až desetileté vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám