Hlavní obsah

Dva muži zbili v Pardubicích bezdomovce, pak skákali po policejním autě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pardubice

Dva muži napadli podle policie v srpnu v Pardubicích bezdomovce. Když přijela na pomoc přivolaná hlídka, útočníkům se zalíbilo policejní auto. Skákali po něm a vylili na něj alkohol. Policisté je o chvíli později zadrželi.

Muži napadli bezdomovce a skákali po policejním autěVideo: Policie ČR

 
Článek

Policisté spěchali na pomoc bezdomovcům v polovině srpna do Polabin. Muži bez domova policistům uvedli, že je zbili dva útočníci, a popsali je. Popis souhlasil s muži, kterých si hlídka všimla u svého zaparkovaného auta. Podezřelí začali utíkat a jeden z policistů se vydal za nimi, zatímco druhý čekal s napadenými na sanitku.

„Jednoho z podezřelých policista dostihl, zadržel a připoutal k lampě veřejného osvětlení, aby mohl pronásledovat i druhého podezřelého. Toho zadržel za malou chvíli také,“ uvedla mluvčí policie Dita Holečková.

Poškození útočníky ve věku 19 a 32 let poznali. Vzápětí hlídka zjistila, že zadržení skákali po služebním autě, polévali ho tekutinou a u toho se fotili. Do pohybu se jim auto přivést nepodařilo. Jejich „hrdinství“ natočila policejní kamera.

„Jeden z uvedených mladíků nadýchal 1,22 promile alkoholu v dechu, druhý dechovou zkoušku i odběr krve odmítl. Mladší si vyslechl obvinění z trestných činů nebezpečné vyhrožování, výtržnictví a ublížení na zdraví, druhý z trestného činu nebezpečné vyhrožování,“ konstatovala Holečková.

Reklama

Výběr článků

Načítám