Hlavní obsah

Dva Francouzi posprejovali Národní divadlo a ještě se u toho fotili, hrozí jim vězení

Novinky, mik
Praha

Dva mladíci z Francie (17, 18) posprejovali ve středu ráno budovu Národního divadla v Praze. Na stěně historické stavby vytvořili několik obrazců. Při své práci se poté vyfotili telefony, čímž se sami usvědčili, uvedl ve středu mluvčí pražských policistů Tomáš Hulan.

Foto: Policie České republiky

Mladíci z Francie se vyfotografovali při sprejování na budovu Národního divadla.

Článek

„Přibližně ve čtvrt na pět ráno jsme přijali oznámení o dvojici mladíků, kteří byli zřejmě nespokojeni se vzhledem fasády Národního divadla. Tento 'nedostatek' se rozhodli vlastní aktivitou napravit. Za pomoci černých sprejů proto vytvořili na fasádě několikero obrazců, kdy posouzení umělecké hodnoty díla nechám na každém,” uvedl Hulan.

Foto: Policie České republiky

Mladíkům hrozí za vandalismus v případě obvinění rok ve vězení.

Mladíci si v případě obvinění mohou odsedět rok ve vězení. Francouzům uškodily jejich vlastní fotky, které je usvědčily z protiprávního jednání.

Foto: Policie České republiky

Dva mladíci z Francie posprejovali ve středu ráno budovu Národního divadla.

„Nicméně zadržet oba 'umělce' nebylo pro kriminalisty nic jednoduchého. Jednoho z nich se sice podařilo zadržet přímo na místě činu, avšak bylo nutné proti němu použít donucovacích prostředků,” sdělil Hulan.

Foto: Policie České republiky

Při své tvorbě se sami vyfotografovali.

Druhému z mladíků se podařilo utéct. Policisté ho zadrželi až v hostelu v Pštrosově ulici, kde byli Francouzi ubytovaní.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám