Hlavní obsah

Dva devítiletí kluci zmlátili na hřišti staršího školáka

Právo, koc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chomutov

Doslova šok musel zažit teprve 11letý školák z Chomutova, kterého ve středu v sídlišti Písečná bezdůvodně napadli dva devítiletí kluci. Na chlapce zaútočili, když si hrál se svou kamarádkou.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

„Dva asi devítiletí chlapci ho znenadání a bez varování povalili na zem a bili ho hlava nehlava. Poté rychle zmizeli,“ přiblížil Právu incident mluvčí chomutovských strážníků Vladimír Valenta.

Napadený chlapec nezpanikařil a okamžitě vběhl do nejbližšího obchodu, kde událost vylíčil prodavačce. Ta neprodleně vytočila linku městské policie. „Když dorazila hlídka, byl školák při vědomí, ale omdléval a klepal se. Strážníci proto přivolali záchrannou službu. Poté se jim podařilo kontaktovat jeho matku, ta se okamžitě dostavila na místo a v sanitce svého syna doprovodila do nemocnice,“

Strážníkům se zásluhou svědků podařilo zjistit, kdy bydlí jeden z útočníků. „Jeho matka potvrdila, že její syn je právě někde venku, ale neví, kde. Po několika minutách volala na linku 156 a veliteli směny řekla, že její syn o incidentu ví, ale že se prý agrese se nedopustil on, ale jeho kamarád,“ dodal mluvčí.

Případ byl předán k dořešení na sociální odbor chomutovského magistrátu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám