Hlavní obsah

Důchodkyně zemřela po útoku vlastního psa

OSTRAVA

Šestiletý německý ovčák způsobil smrt své dvaaosmdesátileté majitelky z Havířova na Karvinsku. Tělo našli příbuzní minulý týden v pátek v předsíni jejího domku s prokousnutým hrdlem. Pitva potvrdila, že důchodkyně vykrvácela z poraněné krční tepny.

Foto: Jiří Cysař

Zdice

Článek

"S ohledem na lékařské tajemství smíme říct jen to, že žena zemřela násilnou smrtí po napadení zvířetem," řekl v pondělí ČTK Igor Dvořáček z Ústavu soudního lékařství v Ostravě-Zábřehu.

Podle policistů, kteří na místě zasahovali, by stejné zranění nepřežil ani mladší člověk. "Zuby ovčáka narušily řadu nervových tkání," uvedl kriminalista.

Policisté však čekali na výsledek pitvy. Nemohli totiž vyloučit variantu, že pes ženu pokousal až po smrti.

Zaútočil kvůli jídlu

Podle dostupných informací žena psa rozzuřila, když se mu pokusila vzít misku s jídlem. Sousedé tvrdí, že pes byl na důchodkyni zvyklý odmalička. "Je to hodný pes. Nikdy nikomu nic neudělal," sdělil soused.

O psa se může postarat policie

Veterinář Zbyněk Horák, který psa po tragédii vyšetřoval, ČTK řekl, že zvíře nemá vzteklinu. "O jeho dalším osudu rozhodnou majitelé. Já sám bych doporučoval, aby si jej vzala policie, armáda či vězeňská služba. Pokud o něj nebude zájem, navrhl jsem utracení," dodal. Podle něj je neobvyklé, aby takto útočil německý ovčák, který měl navíc jen základní výcvik.

"Muselo se tam něco stát. Pes zcela určitě takto reagoval na leknutí, stres či bolest," míní Horák.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám