Hlavní obsah

Družku a její děti týral sedm let, teď stojí před soudem

– Plzeň
Právo, Patrik Biskup

Svoji družku a její dvě děti týral přes sedm let 49letý muž z Plzně. Surově je bil a ponižoval. Teď za to stojí před soudem a hrozí mu až osm let vězení. Peklo s agresorem závislým na alkoholu a hracích automatech zažívala rodina od roku 2003, kdy dětem bylo 9 a 12 let.

Článek

„Trojici doma opakovaně a zpravidla v podnapilém stavu bil pěstmi nebo různými předměty do hlavy a po těle. Vulgárně jim nadával a vyhrožoval, že až ho zavřou a poté pustí, tak je odveze do lesíka a postupně je tam bude mordovat,“ řekl státní zástupce Štefan Oravec.

Děti dále nechával v noci klečet s napřaženýma rukama, na které jim položil vařečku a když jim spadla, tak s ní dostaly nařezáno. Staršího ze sourozenců, dnes 18letou dívku, napadl i nožem.

„Nejprve ji rukojetí mlátil po těle a pak ji pořezal. Do úst jí přitom strčil mobilní telefon,“ upřesnil Oravec. Bratrovi dívky, který je mentálně zaostalý, obžalovaný muž nadával do zkurvysynů a křičel na něho, že měl chcípnout hned, jak se narodil.

Děti měly velký strach

Oslovoval ho pouze imbecile nebo magore. O moc lépe na tom nebyla ani matka dětí. Ta musela snášet sprosté nadávky a facky. Po jednom z útoků, kdy po ní tyran házel hrnce, skončila v nemocnici s protrženou plící.

Žena s dětmi často hledala útočiště u příbuzných. „Přiběhla třeba uprostřed noci, že má strach až přijde opilý z hospody a bude zase řádit. Děti měla sebou, byly jen v pyžamu. Malej Pepík se dokonce strachu několikrát pokakal a počůral,“ uvedla před soudem neteř týrané ženy.

Ta také popsala, v jakém stavu několikrát tetu viděla. „Měla modřiny v obličeji. Celá se třásla, byla vyděšená. Jenže on jí pak zavolal, omlouval se, že už to víckrát neudělá a že ji hrozně miluje. Teta na to slyšela a zase k němu odešla. A tak se to pořád opakovalo dokola. Choval se k ní jako ke zmuchlanému kapesníku,“ pokračovala svědkyně.

Otčím ji měl znásilňovat

Obžalovaný muž se u soudu částečně doznal. Připustil, že při hádce s partnerkou nějaký ten pohlavek padl. Hrubé násilí ale odmítl stejně tak jako fyzické napadání dětí.

Překvapením ale bylo svědectví dcery družky obžalovaného. Ta nejenom že potvrdila fyzické násilí, ale nad rámec své výpovědi z přípravného řízení uvedla, že ji otčím znásilňoval od jejích 14 let a že s ním otěhotněla. Tyto závažné skutečnosti nyní začala prověřovat policie. Pokud se potvrdí, hrozí muži o dalších deset let kriminálu navíc.

Soud bude pokračovat výpověďmi soudních znalců a prováděním dalších důkazů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám