Hlavní obsah

Druha někdo pobodal na ulici, oznámila žena policii. V cele nakonec skončila ona

Plzeň

Žena v Plzni nejprve policistům tvrdila, že jejího druha pobodal na ulici neznámý pachatel, vyšetřování však ukázalo, že útočila právě ona. Kriminalisté z Plzně 27letou ženu obvinili z pokusu o vraždu.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Oznámení o napadení 41letého cizince dostali policisté v pondělí. Žena, která volala z jednoho z plzeňských bytů, tvrdila, že muž přišel zraněný z ulice.

„Přestože kriminalisté pracovali s verzí, že muže pobodal zatím neznámý pachatel, měli zároveň podezření, že závažného činu se mohla dopustit i žena, která skutek oznámila,“ uvedla mluvčí policie Markéta Fialová.

Stopy na místě činu nasvědčovaly spíše tomu, že k útoku došlo v bytě. Proto byla žena převezena k výslechu, kde se pod tíhou důkazů přiznala.

„Žena se nejprve pohádala se svým 41letým přítelem. Poté uchopila kuchyňský nůž a dvakrát ho bodla do oblasti zad. Muž v době činu seděl na židli v místnosti bytu,“ konstatovala mluvčí.

Muž utrpěl život ohrožující poranění a byl převezen do nemocnice. Mladá žena si posléze vyslechla obvinění z pokusu o vraždu. Policie pro ni žádá vazbu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám