Hlavní obsah

Drama při požáru: Padající střecha v Drnovicích málem pohřbila hasiče

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Drnovice

Jen několik metrů dělilo dobrovolné hasiče od možné tragédie, když hasili v pátek požár kulturního domu v Drnovicích na Vyškovsku. Rozpálené budově se totiž zřítila střecha ve chvíli, kdy bylo uvnitř několik záchranářů. Záběry z nebezpečného zásahu zveřejnili v pondělí dobrovolníci z Drnovic.

Pád střechy při požáru kulturního domu v DrnovicíchVideo: Sbor dobrovolných hasičů Drnovice

 
Článek

Záběry pořídil jeden z hasičů kamerou připevněnou na helmě. Je na nich vidět, jak uvnitř silně zakouřené budovy míří hadicí proud vody směrem ke stropu.

Střecha se zřítí a během okamžiku se záchranáři ocitnou v těsné blízkosti hořících trosek. Stačilo pár metrů a zásah by skončil tragicky. Uvnitř hasili nejméně tři muži.

Mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Mikoška uvedl, že zřícení stropu nebylo možné předpokládat a jeho dobrovolní kolegové podle něj odvedli bezchybnou práci.

Hašení kulturního domu v Drnovicích na VyškovskuVideo: HZS Jihomoravského kraje

Jihomoravští hasiči zasahovali v Drnovicích v pátek od jedenácté hodiny dopoledne do odpoledne, kdy se podařilo dostat požár pod kontrolu. Na místo vyslali také speciální zařízení Cobra, kterým lze řezat stavební konstrukce. [celá zpráva]

Foto: HZS Jihomoravského kraje

Hasiči likvidují požár kulturního domu.

Vyšetřovatelé vyčíslili předběžně škodu na 20 miliónů korun. Příčina požáru je zatím neznámá, okolnosti vyšetřuje kromě hasičů také policie, která má zjistit, zda šlo o cizí zavinění, nebo naopak.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám