Hlavní obsah

Doživotně odsouzený sériový vrah Kott žádá obnovu procesu, svědčit má jeho synovec

– Plzeň

Na rozdíl od svého komplice se Josef Kott k vraždám nikdy nepřiznal. Společně s Michaelem Kutílkem dostali v roce 1995 za čtyři vraždy a jeden pokus doživotní trest. Kott chce nyní obnovu procesu, jeho žádostí se bude Krajský soud v Plzni zabývat v únoru.

Foto: Richard Beneš/CNC, Profimedia.cz

Josef Kott (vlevo) a Michael Kutílek u soudu na fotografii z roku 2008

Článek

Čtyřiašedesátiletý Kott tvrdí, že se objevily nové skutečnosti, které by mohly vnést do případu nové světlo. V této souvislosti podle zjištění Práva navrhl výslech svého synovce. Ten to Novinkám potvrdil.

„Vím o tom, že bych měl vypovídat. Nic dalšího vám ale k tomu sdělovat nebudu,“ řekl muž. Podle rozsudku Kott s o šest let starším Kutílkem v květnu 1990 v průběhu 26 hodin postupně zabili čtyři náhodně vytipované lidi. Pátý člověk jejich útok přežil.

Nejbrutálnější vrazi 90. let mají šanci na obnovu procesu

Krimi

Nejprve zastřelili důchodce ve vrátnici stavebního podniku v Nýřanech, o dvě hodiny později celkem osmdesáti bodnými ranami usmrtili dvě mladé stopařky. Další obětí byl pražský taxikář, kterého v autě zabili střelou do zátylku. Obrovské štěstí pak měl anglický řidič kamionu, kterého u Plzně zastavili převlečení v policejních uniformách a z bezprostřední blízkosti ho střelili do hlavy. Ten jen zázrakem unikl smrti, ale zůstal doživotním mrzákem.

Doživotně odsouzený muž přiznal po 18 letech pátou vraždu

Krimi

Kutílek nezapíral a tvrdil, že si trest zaslouží a do vězení jde právem. Brojil ale proti doživotí s tím, že mohl dostat maximálně 25 let. V roce 2017 ve vězeňské nemocnici zemřel. Kott od začátku vinu popíral. "Nebyly provedeny testy DNA, které by na místě činů prokázaly, že jsem tam nikdy nebyl," hájil se Kott.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám