Hlavní obsah

Dopravu na D1 zkomplikovala hromadná nehoda

• Aktualizováno

Hromadná nehoda zkomplikovala v neděli večer dopravu na dálnici D1 na Vysočině. U Větrného Jeníkova na Jihlavsku se ve směru na Brno z dosud neznámých příčin srazila tři auta, dodávka a autobus. Dva lidé jsou lehce zraněni, tvořily se kolony.

Foto: www.dopravniinfo.cz

Ilustrační foto

Článek

Nehoda se stala okolo 18:30 na 97,6 kilometru dálnice. „V místě došlo ke střetu tří osobních vozidel, jedné dodávky a jednoho autobusu. Policisté na místě provedli dechové zkoušky řidičů, které byly negativní,” uvedla policejní mluvčí kraje Vysočina Stanislava Rázlová.

Prvotní informace mluvila o pěti osobních autech a autobusu.

Záchranáři na místě ošetřili jednu osobu s lehkými poraněními, kterou pak převezli sanitkou do jihlavské nemocnice. „Rozsah zranění zjistí až lékaři v nemocnici, ale nemělo by jít o nic vážného,“ poznamenal mluvčí záchranky Petr Janáček.

Později zdravotníci ošetřili dalšího lehce zraněného s oděrky a pohmožděninami.

Havarovaná vozidla byla podle policie po nehodě odstavena na pravé krajnici a v pravém jízdním pruhu. Dálnice je nadále průjezdná, ale jen levým jízdním pruhem. Na místě se vytvořila kolona aut.

„V tomto úseku dohlížíme na dopravu. Je průjezdný, ale se zvýšenou opatrností,“ uvedla Rázlová. V místě je vozovka pokrytá vrstvou sněhu a je kluzká.

Okolnosti nehody i výše škody budou předmětem dalšího vyšetřování.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám