Hlavní obsah

Donald slíbil ženě z Táborska lásku a dům. Naletěla a poslala půl milionu

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podezření z podvodu přes internet vyšetřují jihočeští kriminalisté, trestní oznámení podala třiašedesátiletá žena z Táborska, která si přes Facebook psala s údajným cizincem. Ten jí slíbil vztah a bydlení v Česku, měl ale prý trable s penězi. Žena mu postupně poslala bezmála půl milionu korun, nakonec se ukázalo, že naletěla.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„V jarních měsících letošního roku se žena, která toužila po lásce, vztahu a porozumění, seznámila cestou Facebooku s neznámým mužem, vystupujícím pod jménem Donald L. Rae,“ sdělila v pondělí mluvčí policie Lenka Pokorná.

Nápadník měl podle mluvčí žít ve skotském Glasgow, vzájemně si dopisovali několik měsíců. „Sliboval lásku, vztah, společný život v Čechách, možná i manželství, ale hlavně postavení krásného domu,“ popsala mluvčí.

Muž ale rovněž tvrdil, že má problémy s lodí zakotvenou v Turecku, a proto potřebuje peníze, aby ji dostal zpátky. Ohledně stavby domu také prosil o zálohy na stavební materiál.

„Žena, která uvěřila, že ji neznámý muž skutečně miluje a že splní všechny sliby, které jí dal, internetovému příteli vyhověla a ve čtyřech splátkách poslala eura na turecký bankovní účet,“ upřesnila Pokorná s tím, že do ciziny putovalo v přepočtu více než 480 000 korun.

Z lásky, soužití ani domu nakonec nic nebylo. Policisté zdůraznili, že podobných případů se v posledních letech stala celá řada a varují zejména důvěřivé ženy seznamující se přes internet, aby neposílaly žádné peníze na neověřené adresy a neznámým lidem.

Reklama

Výběr článků

Načítám