Hlavní obsah

Domem na Svitavsku otřásla exploze. Popálený muž v nemocnici zemřel

Právo,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Svitavy

Tupá rána připomínající explozi vyděsila v sobotu po 11. hodině dopoledne obyvatele obce Morašice u Litomyšle na Svitavsku. Přivolaní hasiči našli uvnitř rodinného domu popáleného muže (74), který v nemocnici zemřel.

Foto: HZS Pardubického kraje

Zničený rodinný dům v Morašicích.

Článek

Zraněného záchranáři ihned vynesli z hořícího objektu ven a poskytli mu první předlékařskou pomoc. Senior byl následně letecky transportován do nemocnice. Podle informací Novinek byl muž popálený na 90 procentech těla.

„Popálený muž bohužel v nemocnici svému zranění ještě v sobotu v noci i přes veškerou lékařskou péči podlehl,“ potvrdila smutnou zprávu policejní mluvčí Lenka Vilímková.

Foto: HZS Pardubického kraje

Zničený rodinný dům v Morašicích.

„Hasiči po vynesení zraněné osoby mimo dům dohasili vzniklá ohniska a následně objekt odvětrali, zkontrolovali pomocí termokamery a provedli i průzkum půdního prostoru, zda se oheň nerozšířil i tam,“ uvedla mluvčí hasičů Vendula Horáková.

Příčiny neštěstí a co se vlastně v domě stalo nyní vyšetřují hasiči i policisté. Škoda byla předběžně vyčíslena na 480 tisíc korun a uchránit se podařilo majetek ve výši 1,6 miliónu korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám