Hlavní obsah

Dodávka v protisměru smetla auto, jeho řidič nepřežil

Právo, plk
Frýdek Místek
Aktualizováno

Tragicky skončil ve čtvrtek čelní střet dodávky s osobním autem ve Staré Vsi nad Ondřejnicí na Frýdecko-Místecku. Na místě zahynul šestapadesátiletý řidič osobního vozu. Spolu s ním jelo v autě i šestileté dítě, které se zranilo lehce. Při nehodě utrpělo zranění i pět lidí z šestičlenné osádka dodávky.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Osobní auto bylo zcela zdemolované.

Článek

K osudnému střetu došlo krátce po poledni na silnici I/58. „Řidič dodávky Ford Tranzit, jedoucí ve směru od Mošnova vjel do protisměru, kde se střetl se Škodou Octavia,“ popsal nehodu frýdecko-místecký policejní mluvčí Vlastimil Starzyk. Řidič osobního vozu utrpěl vážná zranění, kterým na místě podlehl. „V autě byl jeden spolujezdec, který je zraněný naštěstí jen lehce. Řidiče dodávkového vozidla museli vyprošťovat hasiči a dalších pět jeho spolucestujících vyvázlo s lehkými poraněními,“ dodal.

Řidič osobního vozu zemřel ještě před příjezdem záchranky. „Pět mužů ve věku pětatřicet až dvaačtyřicet let a jeden, jehož identitu ani věk záchranáři neznají, utrpěli středně těžká nebo těžká zranění, všichni však byli v době zásahu při vědomí. Z postižení dominovala zranění hlavy, hrudníku a končetin. S lehkým zraněním byl ošetřen i pětiletý chlapec,“ nastínil mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

V dodávce jelo šest lidí

Do Městské nemocnice Ostrava a nemocnice v Novém Jičíně byl podle jeho slov převezen vždy jeden pacient, čtyři zraněné záchranáři předali do péče Fakultní nemocnice Ostrava. „Pětatřicetiletý muž byl transportován vrtulníkem Letecké záchranné služby, ostatní byli přepraveni pozemní cestou,“ doplnil.

„Bližší okolnosti a příčiny tragické nehody budou předmětem dalšího šetření,“ sdělil Starzyk. Silnice je v tuto chvíli stále neprůjezdná, policisté odklonili dopravu přes obce Trnávku a Košatka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám