Hlavní obsah

Dodávka smetla na Šumpersku seniorku, pro zraněnou letěl vrtulník

Právo, mhr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kosov

Dodávkový vůz srazil ve středu v obci Kosov na Šumpersku pětasedmdesátiletou chodkyni. Ženu musel z místa transportovat vrtulník do Fakultní nemocnice v Olomouci. Okolnosti vážné nehody vyšetřuje policie.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto

Článek

Nehoda se stala před desátou hodinou dopoledne. „Z dosud přesně nezjištěných příčin došlo ke střetu dodávkového vozu s 75letou chodkyní. Při střetu utrpěla seniorka vážná zranění. Z místa nehody byla letecky transportována do nemocnice v Olomouci,“ řekla Právu policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová.

Podle mluvčí Zdravotnické záchranné služby Olomouckého kraje Lucie Urbanové museli záchranáři u ženy na místě provádět krátce i resuscitaci. „Po základním ošetření, zajištění a převedení na umělou plicní ventilaci byla s těžkými poraněními transportována letecky na oddělení urgentního příjmu olomoucké fakultní nemocnice,“ dodala Urbanová.

Řidič dodávky se podle Vybíhalové podrobil dechové zkoušce, která vyloučila, že by řídil pod vlivem alkoholu. „Přesné příčiny, okolnosti a souvislosti, za kterých k této dopravní nehodě došlo, jakož i míra zavinění obou účastníků, jsou předmětem dalšího šetření policistů,“ dodala mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám